Internationale marktkennis

Business Development

Nieuwe klanten vinden

Concrete Sales Leads

Marktonderzoek

Direct marktinformatie

Projecten

Om u nog meer zicht te geven op wat ESL voor u kan betekenen, beschrijven we hieronder enkele van onze projecten. Sommige zijn afgerond, andere lopen nog en wellicht heeft u uw project ook al bedacht? ESL is u graag van dienst.

Olie&Gas afsluiters, transportbescherming. Wereldwijd actief.

ESL deed op verzoek van een bedrijf in beschermingsproducten voor afsluiters, kleppen en flenzen een volledig marktonderzoek en stelde een businessplan op voor introductie op de internationale markt. Na een voorspoedige start in Frankrijk kwamen andere Europese landen binnen bereik. In India is intussen een joint venture afgesloten. Opdrachten uit  Australië, Singapore en UAE zijn geëffectueerd, de eerste contacten in Canada en de VS zijn gelegd en ook China is al in beeld.

Alternatieve brandstof

Na een marktonderzoek legde ESL voor een bedrijf dat uit huisvuil een alternatieve brandstof maakt, contact met bedrijven in Italië, Duitsland, Zwitserland, Engeland en Frankrijk. Door de inzet van het uitgebreide  ESL netwerk ontstonden hieruit verschillende samenwerkingsverbanden.

Schade aan auto’s door hagel

ESL ontdekte voor een uitdeukspecialist dat hagelschade vooral voorkomt in Zuid-Frankrijk, Noord-Italië, Zuid-Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Na het in kaart brengen van de rol die verzekeringsmaatschappijen in deze landen spelen, werden relevante schadeherstel bedrijven benaderd. Binnen enkele jaren heeft deze uitdeukspecialist internationale erkenning en klanten verworven.

Bedrijfskleding in de zorg

Voor een van de grootste Nederlandse fabrikanten van bedrijfskleding hebben wij een marktonderzoek uitgevoerd in de (brede) zorgsector. Door met een concept van alleen open vragen te werken, zijn we in staat gebleken zeer veel extra informatie te verkrijgen. Op basis van deze uitkomsten heeft onze opdrachtgever besloten een nieuwe vertegenwoordiger, specifiek voor dit segment aan te nemen. Inmiddels heeft dat al zijn vruchten afgeworpen.

Wondverzorging, afzet in Frankrijk onderzoeken

Een groot dermatologisch bedrijf ontwikkelde een nieuw wondverzorgingsmiddel en vroeg ESL uit te zoeken welke instanties, organisaties en overheden een rol zouden kunnen spelen bij de introductie van dit product op de Franse markt. Met behulp van de verkregen informatie vond ESL een lokale samenwerkingspartner en ziekenhuizen die bereid waren om het product te testen.

Oordoppen op maat. Een USP in het ene land, is dat niet automatisch in een ander land

ESL werd gevraagd een onderzoek in Frankrijk te doen naar de toepassing van gehoorbescherming.

In Nederland was het unieke verkoopargument dat de oordoppen door dit bedrijf individueel per werknemer werden opgemeten. Al heel snel werd duidelijk dat in Frankrijk dit een medische handeling is, die alleen door artsen mag worden uitgevoerd.  Geen marktintroductie, maar wel heel snel een antwoord dat veel moeite en veel kosten heeft bespaard.

NLEN